метизная компания

Джаз-гурт з Нью-Йорка завітає до Сум

Культура | 21:31, 17.04.2019
 Поділитися

Поділитися в

Вже цієї неділі до Сум завітає двічі номінант Греммі “BENITO GONZALEZ TRIO” з Нью-Йорка. Яскрава, харизматична, глибока та пристрасна музика звучатиме для містян у Сумській обласній філармонії.

Концертом у Сумах американські музиканти розпочнуть свій український тур, організатором якого виступила Майстерня творчих ідей “Urban Lys” за підтримки ХІХ Міжнародного фестивалю сучасної імпровізаційної музики “Jazz Bez”. Співорганізатор концерту у Сумах – Сумська обласна філармонія. Відкриватимуть концерт улюбленці місцевої публіки Jazz-fusion-band “Aramis”.

А наприкінці виступу нью-йоркських гостей музиканти обіцяють подарувати спільний джем-сейшн. Тріо відомого піаніста венесуельського походження Беніто Гонсалеса з Нью-Йорка (США) вперше виступатиме в Україні. Хоча сам Гонсалес уже неодноразово тут грав і навіть встиг зачарувати сумчан під час минулорічного Jazz Bez у складі “Ark Ovrucki New York Trio”.

Щоправда, у власному проекті, що до речі, існує вже багато років та чимало концертує по світу, Гонсалес розкривається з абсолютно іншою силою. Хто був на концерті у грудні і чув це музичне цунамі, той неодмінно захоче скупатися у ньому ще. Особливо враховуючи таку міцну та злагоджену ритм-основу колективу. Отож, окрім Гонсалеса, до складу тріо входять відомий американський контрабасист Essiet Okon Essiet і молодий італійський барабанщик Alessandro D’Anna.

Ще доволі молодий Беніто Гонсалес уже встиг двічі номінуватися на Греммі за багаторічну співпрацю та спільні записи із легендою джазової сцени Кенні Гарретом. За словами видання “JazzTimes”, він є «одним із найкращих нових джазових піаністів». Народжений у родині венесуельських виконавців народної музики, Беніто Гонсалеc завжди з повагою ставився до своїх традицій.

Поєднання рідних ритмів та елементів джазового мейнстріму зробили цього пристрасного виконавця улюбленцем публіки в усьому світі. Беніто Гонсалес визнаний багатообіцяючим піаністом і композитором завдяки успішному дебютному альбому «Start Point» (Крісчен МакБрайд, Антоніо Санчес, Рене Маклін, Рон Блейк) і першої премії на головному американському конкурсі джазових піаністів (Great American Jazz Piano Competition, 2005).

Другий альбом «Circles» (Рон Блейк, Майрон Велден, Азар Лоуренс, Крисчен МакБрайд, Джефф «Tain» Веттс), що здобув величезну популярність серед шанувальників джазу, демонструє ґрунтовну особисту роботу, оскільки Гонсалес з’являється в ньому як лідер і прекрасний імпровізатор. Увагу критиків Беніто привернув своєю роботою над альбомом Кенні Гарретта «Seeds from the Underground», який отримав номінацію на премію Grammy. Після майже семи років гастролей із Кенні Гарреттом, Гонсалес додав до своєї скарбнички виступи на численних фестивалях і в міжнародних джазових клубах. Багатонаціональні таланти привели піаніста до частих записів і виступів із різними відомими музикантами (Кертіс Фуллер, Фараон Сандерс, Боббі Хатченсон, Ігнасіо Берроа, Рой Харгроув, Стів Турре, T.K.Блю, Ніколас Пейтон, Джекі Маклін та багато інших).

Беніто також був музичним директором декількох венесуельських виконавців. До України Тріо Беніто Гонсалеса приїздить у рамках світового туру на підтримку щойно записаного альбому-триб’юту “Passion Reverence Transcendence”. Це пристрасна та зосереджена присвята одному з найвидатніших піаністів в історії джазу – Маккою Тайнеру. Свіжий альбом, на думку американських критиків, – це аж ніяк не черговий триб’ют одному з видатних музикантів. Тріо глибоко переосмислює музику Тайнера, залишаючи його на першому плані та водночас «оселяючись» поруч із ним на тій особливій території сучасних джазових майстрів.

Склад тріо:

Беніто Гонсалес – фортепіано

Ессіет Окон Ессіет – контрабас

Алессандро Д‘Анна – ударні

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: