метизная компания

Мер Сум про фестиваль “Слобожанські смаки”: Розвиваємо гастротуризм у місті

Культура | 17:05, 8.01.2020
 Поділитися

Поділитися в

На Різдво у Сумах стартував гастрономічний фестиваль «Слобожанські смаки» за підтримки міського голови Олександра Лисенка.

Початок дав унікальний автентичний ярмарок на Покровській площі, на який завітали чимало сумчан та гостей міста.

Тут презентували екологічно-чисту продукцію на будь-який смак та ціновий діапазон. Так, можна було оцінити смаки крафтових сирів, меду, хлібобулочних виробів, напоїв; придбати вироби із дерева, конопель, в’язані текстильні іграшки та багато інших слобожанських товарів.

Розважали публіку харизматичні ведучі, танцювальні колективи та фольклорний ансамбль, що познайомив сумчан з культурою горюнів – самобутньою народністю Путивльського району.

А також всі охочі мали змогу зробити світлину на пам’ять у святковій фотозоні.

Подібні заходи – чудова перспектива розвитку сфери туризму та бізнесу у Сумах та Сумщині, унікальна можливість стати більш обізнаним із особливостями рідного краю, переконаний Олександр Лисенко.

«Ви знаєте, що окрім ярмарку в рамках гастрономічного фестивалю «Слобожанські смаки» до 19 січня провідні ресторатори Сум ще запрошують вас оцінити унікальні меню з автентичними стравами. Минулого року таких закладів було десять, нині – тринадцять, і це чудово, адже туризм у Сумах лише розвивається. Я вдячний кожному, хто долучився до цього заходу. Разом з вами ми створюємо справжню родзинку обласного центру, і сподіваюсь що у наступному році гастрофест відвідають ще більше людей», – наголосив посадовець.

Також очільник міста побажав рідній громаді щастя, здоров’я, добробуту, мирного неба над головою та щоб дітлахи прославляли Україну, адже за ними майбутнє всієї держави!

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: