метизная компания

Сумську мерію зобов’язали зайнятися скульптурами Круазі

Культура | 18:01, 8.12.2020
 Поділитися

Поділитися в

У м. Суми на центральному міському цвинтарі на родинному похованні Харитоненків знаходяться скульптури «Два янгола» та «Голгофа», автором яких є відомий французький скульптор ІІ половини XIX століття Аристид Онесим Круазі.

Про це йдеться у повідомленні Прокуратури Сумської області.

Скульптури включені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією національного значення. Водночас скульптури мають незадовільний стан, потребують ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт.

Встановлено, що вказані об’єкти перебувають у комунальній власності та саме до повноважень Сумської міської ради належить організація їх використання, охорони та реставрації.

Ураховуючи можливу бездіяльність органу місцевого самоврядування, обласна прокуратура на виконання повноважень, передбачених ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», звернулася до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо невжиття міською радою заходів до збереження пам’яток культурної спадщини.

За результатами розгляду листа прокуратури Міністерством культури та інформаційної політики України ініційована перевірка стану дотримання вимог законодавства про охорону культурної спадщини з вказаних питань. За її результатами на адресу Сумської міської ради спрямовано розпорядження із зобов’язанням невідкладно укласти охоронні договори на пам’ятки, забезпечити проведення першочергових заходів з унеможливлення їх подальшої руйнації та проведення реставрації.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: