метизная компания

У Сумах представили виставку світлин фотохудожників із 14 міст

Дозвілля, Культура | 15:31, 24.03.2021
 Поділитися

Поділитися в

Виставку світлин фотохудожників із 14 міст представили 23 березня в Сумській обласній науковій бібліотеці. Це – портрети, пейзажі та абстракція. До Сум ці роботи бачили глядачі двох міст: Одеси та Кривого Рогу. Про це інформує Суспільне.

На вернісажі представлено 50 світлин різної тематики. Серед них – і робота фотохудожника, секретаря Сумської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Ігоря Ройченка.

“Баритон” – це стиль стріт-арт. Я із камерою броджу містом й видивляюся якийсь епізод, щоб мені ніхто не заважав і я не заважав тому, кого фотографую. Такі сценки із життя міста”, – розповідає він.

Експозицію склали з робіт, які брали участь в чотирнадцятому фестивалі клубів. Він відбувся наприкінці жовтня 2020 року в Одесі. Там змагалися фотохудожники 14 міст. Найкращі світлини визначали голосуванням: на порталі фотоклубів.

“12 клубів було відібрано. Система відбору: ставлять оцінки самі іншим клубам, тобто набирається сумісна оцінка і визначається переможець”, – говорить голова фотоклубу “Імпульс” Наталія Ковальова.

Відвідувачка фотовиставки Наталія Дмитракова розповідає, що її дуже вразили роботи фотоклубів з Чернігова та Маріуполя: “Здавалося б, зрозуміло: Маріуполь – море, небо, хвилі, чайки. Але найцікавіша, на мій погляд, робота із яблуком. Вона в такому чорно-білому кольорі витримана. “Плинність часу”, шокуюча плинність часу. Робота така, що наштовхує на роздуми. Чому Чернігів сподобався? Ну, перше, це сусіди, це завжди цікаво: ліси, натюрморти, пейзажі. Яскраво”.

Після Сум світлини мають повезти до Долини, що в Івано-Франківській області. До якого числа вона буде тут, поки невідомо. До запровадження “червоної” зони в області планували експонувати її до 6 квітня.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: