метизная компания

Звільнена зі скандалом вчителька шосткинської школи поновилася на посаді через суд

Освіта, Суд | 07:15, 20.05.2020
 Поділитися

Поділитися в

Сумський апеляційний суд прийняв рішення задовольнити позов Ніни Кобизької, визнати незаконним і скасувати наказ директора Шосткинської школи № 6 про її звільнення.

Крім того, суд постановив поновити педагога на посаді. За час вимушеного прогулу Ніні Кобизькій виплатять 135 тис. грн. (За вирахуванням податків і обов’язкових платежів).

Нагадаємо, шосткинського педагога звільнили в грудні 2018 року після гучної історії. Як повідомила тоді ТСН, 70-річна вчителька математики закрилася разом зі школярами в кабінеті і не випускала їх до приїзду поліції. За інформацією ЗМІ, через півгодини під замком у п’ятикласників почалася паніка, сімом довелося надавати медичну допомогу, інші після пережитого відмовлялися ходити в школу …

Пізніше Ніна Кобизька була звільнена за аморальний проступок. Своє звільнення педагог оскаржила в суді.

Сумський апеляційний суд вважає, що, звільняючи вчителя з посади, адміністрація школи не привела обставин того, в чому саме полягає аморальність вчинку, а сам він був викликаний, на думку феміди, протиправними діями керівництва навчального закладу (на Ніну Кобизьку поклали обов’язок проходити процедуру атестації , однак педагог на її проходження не була згодна).

Сам термін «аморальний проступок» суд називає оціночним поняттям і тому у нього є можливість на свій розсуд, на підставі встановлених обставин справи, підтверджених доказами, давати оцінку того, є та чи інша дія аморальним проступком.

Суд на підставі встановлених обставин вважає, що адміністрація школи разом з працівниками поліції (вони прибули за викликом) відволікали учасників навчального процесу від навчання. Він вважає помилковим висновок Шосткинського міськрайонного суду щодо вчинення позивачем аморального проступку, не сумісного з посадою вчителя математики.

У постанові зазначено також те, що суд першої інстанції розглядав справу в спрощеному порядку без виклику сторін, хоча позивач тричі висловлювала бажання бути присутнім на судовому засіданні.

Ніна Кобизька була поновлена ​​на посаді. Відповідний наказ був підписаний 5 травня.

Як повідомила Шостці.INFO в. о. директора школи № 6 Оксана Плацинда, Ніні Кобизькій зараз запропоновано працювати дистанційно.

За словами Оксани Плацинди, батьки вже несуть в школу заяви – вони проти того, щоб з їх дітьми працювала відновлений на посаді педагог, пише “Шостка.Info”.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: