метизная компания

Деркач зареєстрував у Раді проект постанови про відставку міністра фінансів Марченка

Політика | 16:03, 18.12.2020
 Поділитися

Поділитися в

Народний депутат Андрій Деркач зареєстрував у парламенті проєкт постанови про відставку міністра фінансів Марченка. Про це він повідомив у своєму Телеграм каналі.

Як зазначає нардеп, Марченко залишився одним з небагатьох міністрів Кабміну, який досі працює, незважаючи на всі свої провали.

«Головні шкідники для країни – це одноразові ноунейм типу Марченка, з яких роблять стрілочників, як тільки вони виконують свої зобов’язання. Тому пропоную не чекати цього моменту, нагородити героя фінансів орденом «За Відвагу і Слабоумство» і відправити в вічний кадровий резерв. Саме тому я зареєстрував у Раді проєкт Постанови про відставку міністра фінансів Марченка», – заявив Деркач.

Він перерахував негативні наслідки перебування Марченка на посаді міністра фінансів. Серед них: неоплачені фінансові зобов’язання Держказначейства на 16 млрд. грн, з яких близько 5 млрд. грн – за захищеними статтями (зарплатам, пенсій тощо), а також високий дефіцит платіжного балансу у фінансуванні захищених статей місцевих бюджетів.

«Це – прощавай заробітна плата освітян, працівників дитсадків, медичних працівників комунального господарства тощо», – пише Деркач.

За його словами, на Марченкові лежить відповідальність за виділення лише половини з необхідного фінансування на медицину, що може призвести до посилення пандемії, а також за масові чистки на митниці заради розстановки потрібних людей, у тому числі і грантожерів. Окремо народний депутат згадав перенесення виплат за держборгом.

«Виплати за держборгом переносяться на 2021 бюджетний рік. Привіт нові позики для обслуговування дефіциту держбюджету. Гроші збираються через продаж ОВДП. Акція від Марченка: продаж ОВДП зі збільшеними процентними ставками за ними до 12%! Привіт фінансова піраміда! Прощавай економіка!», – підсумовує Деркач.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: