метизная компания

Екс-губернатор Юрій Чмирь зустрівся з чорнобильцями Сумщини

Політика | 12:10, 22.05.2018
 Поділитися

Поділитися в

Депутати фракції «Відродження» у Сумській облраді на чолі з головою обласного осередку партії Юрієм Чмирем зустрілися з представниками чорнобильських організацій. Участь у зібранні взяв голова Політради партії «Відродження», Представник України у Венеційській комісії (2013-2017) Володимир Пилипенко.

На зустріч прийшло близько 200 ліквідаторів і постраждалих від аварії на ЧАЕС. Вони озвучили свої проблеми, серед яких головні — неналежне забезпечення безкоштовними ліками, санаторним лікуванням, відсутність у профільних медзакладах необхідного обладнання, а також загальна дискримінація чорнобильців з боку Уряду.

«Влада припустилася певної дискримінації. Так, солдатам строкової служби встановили (залежно від втрати працездатності) максимальні пенсії — у рази вищі, ніж в інших ліквідаторів. Це несправедливо, — говорить голова Сумського обласного осередку ВГО «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля» Віктор Ломонос. — Упевнений, що це зроблено умисно. Адже солдатів строкової служби значно менше — близько тисячі, тож для них це зробити легко. А ліквідаторів залишилося 150 тисяч, з яких 50 тисяч – ліквідаторів-інвалідів».

Як виявилося у ході бесіди, чорнобильці сьогодні лишаються наодинці зі своїми питаннями, більшість з яких – індивідуального характеру. Аби допомогти розібратися в них, найближчим часом у офісах місцевих осередків партії «Відродження» буде організована юридична допомога постраждалим від аварії на ЧАЕС.

«Вирішити одразу всі проблеми чорнобильців неможливо, але поступово, крок за кроком, ми намагатимемося це робити, — наголошує голова Сумської обласної організації Партії «Відродження» Юрій Чмирь. — Буде організована безкоштовна юридична допомога у приймальні фракції «Відродження» в Сумській обласній раді. Я вважаю таку форму консультацій дієвим механізмом для якнайшвидшого вирішення питань, які нині хвилюють ліквідаторів».

Крім того, головні проблеми, порушені під час зустрічі, будуть розглянуті вже у середу на засіданні бюджетної комісії облради під керуванням депутата «Відродження» Миколи Березіна.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект №6292 про відновлення соціальних гарантій для постраждалих від аварії на ЧАЕС, який Партія «Відродження» розробила спільно з представниками чорнобильських організацій.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Реклама

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: