метизная компания

Канада зацікавлена у співпраці з Сумщиною

Політика | 15:38, 28.09.2018
 Поділитися

Поділитися в

На цьому акцентував Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук під час зустрічі з головою облдержадміністрації Миколою Клочком.

Посол приїхав на Сумщину, щоб обговорити з Миколою Клочком питання щодо налагодження активної двосторонньої співпраці Канади і Сумщини, а також експорту продукції, виготовленої у Сумській області.

За словами Посла, з України у Канаду вже успішно експортують меблі, взуття, текстиль, кондитерські вироби та IT-технології. Сумщина може стати однією із областей, яка також експортуватиме свою продукцію.

Микола Клочко розповів і про те, що саме наша область видобуває 40% всієї української нафти і 12% газу. Іноземних гостей це зацікавило і вони готові розглядати шляхи співпраці і у цьому напрямі.

Запропонували вони у майбутньому співпрацю і у сфері розвитку сімейних ферм та молочних кооперативів.

«Обласна влада готова долучитись до цієї ініціативи, на законних підставах  сприяти  і співфінансувати проекти», – наголосив Микола Клочко.

На останок, посадовці обмінялись книжковими подарунками. Очільник області презентував гостям також інвестиційний довідник Сумщини двома мовами, – йдеться на сайті ОДА.

У ході поїздки Роман Ващук планує відвідати Сумський обласний художній музей імені Никанора Онацького, Сумський державний університет, місто Тростянець, а також зустрітися з підприємцями в Охтирці.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: