метизная компания

На Сумщині святкували день науки

Політика | 08:43, 25.05.2018
 Поділитися

Поділитися в

Свято супроводжувалося Фестивалем науки, де провідні освітні заклади Сумщини представили свої наукові розробки і напрацювання, поділилися досвідом і дізналися нового, вшанували видатних вчених і познайомилися з молодими науковцями

Багато зацікавлених осіб зібрала навколо себе модель сонячної панелі, яку представив один із провідних університетів Сумщини – альтернативні джерела енергетики нині обговорює весь світ. На переконання молодих вчених, навіть ті країни, які займаються традиційними джерелами, все більше схиляються до альтернативних, бо вони є екологічно чистими і відновлюваними, а у майбутньому Україна сама зможе забезпечити виробництво сонячних панелей.

Серед інших учасників Фестивалю були й діти з Малої академії наук, які теж демонстрували свої розробки. І вже дорослі вчились у дітей – беззаперечно, майбутнє Сумщини саме за підростаючими науковцями.

«Головне, щоб науковий потенціал Сумщини знайшов своє втілення. Ми бачимо, що він є, починаючи з дітей і закінчуючи університетами. І те, що вони розробляють, має йти на користь країні. Наші підприємства вже цікавляться інноваційними розробками і готові їх впроваджувати. Але є такі розробки, які потребують досить серйозного фінансування. Тому бізнесу потрібно створити умови для того, щоб від залучення інновацій вони мали зиск не лише у далекій перспективі, а й зараз. Ця задача має вирішуватись спільними зусиллями. Сумська наука цікава для світу і те, що залежить від обласної влади, ми, безумно, робимо і робитимемо далі», – звернувся до присутніх під час урочистостей голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО.

Зі словами привітань виступив і заступник очільника області Микола ПОДОПРИГОРА. Він акцентував, що науковці Сумщини роблять не тільки досліди і нові відкриття, але й виховують собі гідну заміну.

А отримати світу Нобелевського лауреата з Сумщини, який, ймовірно, стане першим з України, побажала директор Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА.

Посадовці вручили кращим науковцям Сумщини почесні грамоти голови облдержадміністрації, нагрудні знаки, подяки і грамоти Міністерства освіти і науки.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Реклама

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: