метизная компания

Народний депутат Тетяна Рябуха емоційно звернулася до сумського міського голови (ВІДЕО)

Політика | 09:04, 11.10.2020
 Поділитися

Поділитися в

З 12 жовтня Суми та частина Сумської області – в червоній зоні карантинних обмежень, захворюваність у місті б’є всі рекорди, але в місті продовжуються масові заходи та урочисті відкриття різноманітних об’єктів, схожі на передвиборчу агітацію окремих політичних сил. У той же час обстежувати і лікувати сумчан, хворих на COVID-19, ніде і нічим, а міський виконком не може зібратися, щоб встановити додаткові обмежувальні заходи. Це обурлива ситуація, яка потребує уваги суспільства – вважає народний депутат України від Сум Тетяна Рябуха. Вона записала емоційне відео звернення до міського голови обласного центру Олександра Лисенка, вимагаючи негайних і рішучих дій.

«9 жовтня стало особливим днем для Сум та Сумської області. Цього дня Сумщина стала лідером з захворюваності на коронавірус в Україні, посунувши з першої сходинки Тернопільську область. Цього ж дня державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про те, що з 12 жовтня Суми відносяться до червоної карантинної зони.

У той час як більша частина українців житиме нормальним життям, Суми чекає повторення весняного карантину. Лікарні переповнені. Хворих везуть лікуватися до райцентрів. Як таке може бути? Чим займався міський голова увесь цей час замість підготовки до другої хвилі пандемії?» – говориться у зверненні.

Народний депутат констатує: у лікарнях немає ліжок, немає персоналу, немає ліків – хворих заставляють купувати їх за свій рахунок. А міський голова не тільки не робить нічого, щоб покращити умови лікування хворих, але й раз по раз збирає містян, включаючи тих, хто входить у групу ризику, щоб створити найкращі умови для їх зараження.

«Немає нічого дивного, що повне ігнорування норм безпеки, відсутність контролю і проведення масових заходів в період росту захворюваності призвело до катастрофи, з якою не можуть впоратися медики обласного центру! – відзначає Тетяна Рябуха..

І я хочу запитати сьогодні – Олександре Миколайовичу, вам не соромно? Ви особисто несете відповідальність за все, що відбувається в місті! За безлад, безконтрольність і безкарність, що сприяли розповсюдженню страшної хвороби! І я, як народний депутат, вимагаю негайного вжиття заходів для посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень! Вимагаю мобілізувати всі сили і кошти на допомогу хворим! Люди, що не мають коштів на лікування, не повинні помирати тільки тому, що у вас розпал передвиборчої кампанії!

Час зрозуміти: мова йде вже не про симпатії електорату, а про життя сумчан! І як їх представник, я хочу бачити реальні заходи боротьби з пандемією! Це ваш останній шанс реабілітуватися перед жителями міста!».

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: