метизная компания

Новий очільник Сумщини назвав три основні напрямки своєї роботи

Політика | 18:28, 11.03.2020
 Поділитися

Поділитися в

У Сумах представили голову обласної адміністрації. Ним став Роман Грищенко – до цього військовий прокурор Харківського гарнізону. 29 січня 2020 року Кабінет Міністрів України затвердив його кандидатуру на посаду голови Сумської обласної державної адміністрації.Підписав рішення президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє Суспільне.

Сьогодні, 11 березня, його у Сумах представив перший заступник глави Адміністрації Президента Сергій Трофімов. Вибір кандидатури він прокоментував так: “Немає топ-50 кадрів в області, які б хотіли на державній службі щось показати, щось робити, всі в бізнесі, всі у своїх справах”.

Новий голова Сумської ОДА Роман Грищенко назвав три основні напрямки своєї роботи – це дороги, медична реформа та реалізація декількох проектів. Про які саме проекти йдеться, він не уточнив.

“Проблематика доріг яскраво виражена, будемо вживати всіх заходів для найшвидшого їх будівництва. Дороги будуть, сполучення. Виникає інше питання – прийде інвестор – привезе гроші, за які ми будемо піднімати добробут наших громадян. Медична реформа має запрацювати у нас з квітня місяця. Скажу відверто – саботаж даної реформи ніхто терпіти не буде”, – сказав Роман Грищенко.

За інформацією з декларації за 2019 рік, Роман Грищенко одружений та має двох дітей. Проживає у Харкові, у службовому житлі, та володіє землею на Миколаївщині. Йому належить автомобіль ToyotaLandCruiserPrado 2008 року. Заробітна плата, отримана за основним місцем роботи, – 673 197 грн. за 2019 рік.

Також Роман Грищенко має заощадження: 970 тисяч гривень та 28 тисяч доларів. Станом на 1 березня – валюта готівкою складає 44 тисячі доларів.

За інформацією сайту Харківської ОДА, до 2017 року Роман Грищенко був військовим прокурором Київського гарнізону. Працював у прокуратурах Миколаївського, Кіровоградського, Криворізького та Київського гарнізонів.

Призначення Романа Грищенка очільником області кандидатка політичних наук Андріана Костенко оцінила так:

“Основна функція перфекта – це нагляд за дотриманням законності, тому не буде покладатися на перфекта функція господарника. А ця функція сьогодні покладається на громади. ОТГ мають виконувати господарську функцію. Я не думаю, що відсутність його досвіду в напрямку економіки, бізнесу, буде заважати якимсь чином. Це не буде функція перфекта.”

5 червня 2019 року Кабмін погодив звільнення голови Сумської облдержадміністрації Миколи Клочка. Відтоді областю керувала у статусі тимчасово виконуючої обов’язки Ірина Купрейчик. Загалом на посаду голови ОДА претендували 6 кандидатів. Це (прізвища подаємо в алфавітному порядку): Роман Грищенко, Дмитро Живицький, Сергій Лєонов, Інна Пащенко, Роман Семенуха і Віталій Ткаченко.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: