метизная компания

Партія «Основа» вибрала свого лідера Сергія Таруту кандидатом в Президенти

Політика | 08:54, 26.09.2018
 Поділитися

Поділитися в

У Києві відбувся з’їзд партії «Основа», який зібрав близько 500 делегатів з усієї країни, в тому числі з Сумщини.

На порядок денний були винесені рішення про затвердження нової програми партії, а також вибори кандидата від «Основи» на майбутніх виборах Президента України.

На з’їзді представили важливий документ – партійну платформу «Наша основа». Головними цілями розвитку країни визначено безпеку, економічне зростання, використання геополітичного положення України як моста між Європою та Азією, стимулювання розвитку технологій і підвищення якості життя громадян.

За підсумками праймеріз, 96 % учасників висловилися «за» участь політичної партії «Основа» в чергових виборах Президента України. У той же час, 87 % партійців в якості кандидата від «Основи» на президентських виборах бачать одного з її лідерів, народного депутата України Сергія Таруту.

«Я вдячний партії за підтримку моєї кандидатури. Ми в партії “Основа” визначаємо для себе завдання повернути повагу до людської праці – через гідні зарплати. Ми повинні повернути повагу до наших старших – через гідні пенсії і медицину. Ми повинні повернути повагу до тих, хто вчиться – забезпечити їм гідну роботу після навчання в університеті. Ми повинні повернути повагу кожній людині. Ми повинні повернути повагу держави до громадян, а громадян – до держави. Але для цього нам треба буде побудувати таку державу, яку поважатимуть», – сказав у своєму виступі Сергій Тарута.

Він закликав усіх бізнесменів відповідально поставитися до майбутніх виборів глави держави і припинити фінансувати популістів і корупціонерів від політики. За словами Сергія Тарути, якщо в наступному році не змінити нинішню систему влади, бізнес просто буде змушений емігрувати з України.

«Кожній людині справи, в тому числі і кожному підприємцю, належить усвідомити, що не можна сьогодні бути аполітичним. Відсидітися осторонь вже не вдасться. Бізнесу доведеться брати участь в політиці. І я закликаю всіх бізнесменів – дайте людям можливість зробити усвідомлений вибір. Не треба тіньовим чином накачувати грошима популістів і фріків в політиці. Шановні бізнесмени, будьте розбірливими в тих, кого ви підтримуєте. Тому що якщо до влади в Україні знову прийде Порошенко, багатьом з вас доведеться емігрувати. Тому що у безправній, збанкрутілій державі успішний, чесний бізнес побудувати неможливо», – заявив Сергій Тарута.

Лідер «Основи» назвав нинішній економічний стан України катастрофічним і закликав підприємців рятувати не тільки себе і свій бізнес, а й всю країну. Він упевнений, що зростання ВВП на 3 %, про яке говорить зараз уряд, не врятує Україну від банкрутства. «Щоб розрахуватися із зовнішніми боргами і не піти в стагнацію і дефолт, економіка повинна зростати на 10-15 % в рік. Тільки за цих умов Україна зможе наздогнати світову економіку і стати процвітаючою країною», – сказав Сергій Тарута.

На партійному форумі було заявлено, що «Основа» не має наміру об’єднуватися з партіями «Опозиційний блок» і «За життя», орієнтованими на електорат південного сходу України. Така позиція пояснюється небажанням партії брати участь в розколі країни.

«Країну треба зшивати. Ми проти поділу виборців на партії Південного Сходу або Північного Заходу. І знаємо, що зараз мусується питання об’єднання «За життя» з «Опоблоком». Але партія «Основа» – це не партія половини України, «Основа» – це партія всієї України, всіх людей справи нашої країни. Саме тому ми не будемо об’єднуватися із «За життя» та «Опоблоком». Ми не хочемо брати участь в сценарії розколу країни за територіальною ознакою», –  зазначив голова «Основи» Андрій Ніколаєнко.

В «Основі» переконані: влада не повинна втручатися в релігійні справи, а також переписувати історію. Андрій Ніколаєнко закликав заборонити сепаратистські і радикальні націоналістичні дії і угруповання. «Не може центральна влада України вирішувати, до якої церкви ходити, якої конфесії чи яку релігію повинен сповідувати громадянин. Або нав’язувати, які історичні постаті краще відповідають інтересам жителя Львова чи Донецька. Повинна бути визначена кримінальна відповідальність для представників влади, політики та ЗМІ, які ділять країну за регіональними ознаками. Які визначають, який регіон або громадяни краще, тавруючи їх якимись термінами», – заявив голова «Основи».

Керівник Сумської обласної організації партії Володимир Мельніченко позитивно оцінив підсумки з’їзду. «Була конструктивна дискусія про партійну платформу, про майбутнє України. Вектор заданий, тепер нас чекає велика робота. Наша мета – успішна, демократична Україна, яка динамічно розвивається», – сказав Володимир Мельніченко.

 

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Реклама

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: