метизная компания

Рада проголосувала за додаткові підстави для звільнення з військової служби

Політика | 16:28, 3.05.2023
 Поділитися

Поділитися в

Верховна рада у середу, 3 травня, додала додаткові підстави для звільнення з військової служби, якщо близькі родичі загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони.

Як інформує Суспільне з посиланням на народного депутата від “Голосу” Ярослава Железняка, “за” відповідний законопроєкт 8009 в цілому проголосував 291 народний депутат.

Зокрема, згідно з пояснювальною запискою, встановили додаткову підставу для звільнення з військової служби під час воєнного стану військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, та військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом, а саме:

“якщо їхні близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану”.

Раніше, 29 липня 2022 року парламент вніс зміни до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Тоді розширили перелік осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Вони забезпечили право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації людей, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях. А також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: