метизная компания

ЦВК призначила вибори до п`яти районних рад Сумщини

Політика | 20:00, 17.08.2020
 Поділитися

Поділитися в

Центральна виборча комісія 14 серпня ухвалила рішення про проведення виборів депутатів районних рад 25 жовтня. На Сумщині буде створено таких п’ять – Сумська, Охтирська, Роменська, Конотопська і Шосткинська районні ради, – інформує Суспільне.

Раніше ЦВК оголошувала про призначення виборів для депутатів обласних, міських, сільських і селищних рад.

Кількісний склад депутатів у нових районних радах буде більшим, ніж було раніше, розповідає консультант офісу реформ у Сумському відділенні Асоціації міст України Карен Агаджанов-Гонсалес. Це пов’язане з ним, що в нових рада буде більшою кількість виборців.

“І це пов’язане не тільки з територіальним збільшенням відповідних районів, а ще і з тим, що до складу цих районів входять і міста обласного значення такі, як Суми, Лебедин, Охтирка, Ромни, Конотоп, Шостка і Глухів. Повний склад повноважень районних рад буде відомий тільки, я думаю, вже пізніше. І на даний момент важко ще їх уявити, оскільки більшість повноважень, які були у “старих” районних рад, вже перейшли до міських, сільських, селищних рад, які існують на даний момент”, – розповідає Агаджанов-Гонсалес.

Він також вважає, що із передачею повноважень будуть передаватися і джерела наджоджень до районних бюджетів, щоб районні ради могли виконувати покладені на них повноваження.

“Враховуючи те, що більша частина надходжень, яка існувала до цього в «старих» районних бюджетах перейшла до міських, сільських і селищних рад, то, відповідно, будуть скоріш за все будуть вилучатися якісь джерела надходжень від них. А це не є позитивним процесом. Скоріше – навпаки. Оскільки це є рухом в зворотній бік від того, який був задекларований на початку реформи”, – вважає експерт.

ЦВК оголосила про створення територіальних виборчих комісій на Сумщині. Відтак, створені одна обласна, 5 районних, та 15 міських ТВК.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: