метизная компания

У Глухові депутати таємним голосуванням позбавили мера і секретаря міськради повноважень

Політика | 18:48, 25.03.2020
 Поділитися

Поділитися в

Сьогодні, 25 березня, на позачерговій сесії Глухівської міської ради планувалось розглянути питання про дострокове припинення повноважень міського голови і секретаря міської ради.

Про це йдеться у повідомленні Глухів.INFO.

Однак, порядок денний був змінений секретарем Оленою Демішевою. За торованим сценарієм чиновниця не взяла до уваги пропозиції депутатів, а відразу перейшла до голосування, щоб затвердити свій порядок денний з внесеними корективами. Однак, процес поіменного голосування був приречений на провал – Олена Миколаївна самостійно, не дочекавшись відповіді депутатів приймала рішення за них. А після, як і на останньому пленарному засіданні, оголосила про закриття сесії через незатверджений порядок денний.

Але засідання продовжилось. Рішення про дострокове припинення повноважень мера і секретаря Глухівської міськради Олени Демішевої все ж винесли на розгляд сесії. В ході розгляду цього питання у відповідності з нормами діючого регламенту, депутатами міської ради було прийняте рішення про проведення таємного голосування.

Підготовка до прийняття рішення по Мішелю Терещенко і Олені Демишевої зайняла близько години. Щодо складу рахункової комісії розбіжностей не було.

Варто відзначити, що мера Глухова Мішеля Терещенко не було в місті, на сесію він не з’явився.

Таємне голосування

Після технічної перерви безпосередньо до голосування депутати приступили опівдень. Свою позицію вони виражали у форматі таємного голосування, яке пройшло в два етапи. Народні обранці заповнювали виданий бюлетень і вкидали його до опечатаної урни. Результати оголосила голова рахункової комісії Алла Рябуха. Вона повідомила, що за дострокове припинення повноважень міського голови і секретаря міської ради проголосували 18 депутатів. Зіпсованих бюлетенів не було, як і голосів “проти”. Таким чином, рішення про зміщення Мішеля Терещенко і Олени Демишовою було прийнято одноголосно.

Відзначимо, що сама секретар у залі засідань Глухівської міськради на момент процедури голосування не була присутня. На сторінці мерії у фейсбук вона вже прокоментувала це рішення.

“Вони скористалися тим, що зараз немає міського голови на місці, але він знаходиться в Україні і може виконувати свої повноваження дистанційно. Є я на місці, я також виконую завжди роботу. Порушень органів місцевого самоврядування станом на зараз не виявлено. Все працює згідно норм законодавства. Бурлаці потрібно крісло мера. Йому не йметься, хочеться повернутися до влади. Він не розуміє, що його глухівчани вже точно бачити не хочуть. Саме зараз вони проводять зібрання. Вони називають це сесією. Але це вже не сесія, оскільки офіційна сесія була закритою. а все інше, що йде після закриття – це вже зібрання. А зібрання в період коронавірусу більше десяти осіб заборонені Кабінетом Міністрів. О 10 годині почалася сесія, але вони знову не затвердили порядок денний. Так як порядок денний сесії не затверджений, я її закриваю. Все згідно чинного законодавства. Написані заяви в поліцію та СБУ про захоплення влади.”, – сказала Олена Демішева.

Повноваження секретаря міської ради буде виконувати лідер фракції “Воля народу” Юрій Бурлака. Ініціатива про кандидатуру Юрія Олександровича на цю посаду поступила від депутата Анатолія Москаленка, і таємним голосуванням 18 депутатів делегували йому право виконувати обов’язки секретаря міської ради.

Прізвища можливих кандидатів на посаду мера ні офіційно, ні кулуарно не розголошуються. Крім цього, на наступній сесії депутати планують розпустити виконавчий комітет і зняти з посад заступників мера – Інну Самоброд і Володимира Гладкого, призначених всупереч встановленому порядку.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: