метизная компания

На ковзанах та з вітрилом по озеру — пенсіонер із Сум опановує новий вид спорту

Спорт, Суспільство | 10:38, 12.01.2023
 Поділитися

Поділитися в

У Сумах з’явився представник молодого екстремального виду спорту і він – пенсіонер. Скімбат – це поєднання катання на ковзанах з використанням сили вітру за рахунок невеликого вітрила. 

На додачу, на міському озері Чеха через унікальні погодні умови утворилася ідеально рівна крига.

Микола Уваров каже, що вже давно займається екстремальними видами спорту: “Виступаю на всіх змаганнях: це гірськолижний спорт, не пропускаю жодних і, у тому числі, міжнародних. Потім віндсерфінг, теж чемпіонати України, це серед аматорів. Є ж професіонали – “мастерс”, а є “аматори” – хто сам навчався, і такі змагання теж проводяться. Займав призові місця. – І скільки у вас уже медалей? – Ну, десь біля сотні, мабуть”.

 

На ковзанах та з вітрилом по озеру — пенсіонер із Сум опановує новий вид спорту

Микола Уваров має трьох дітей і чотирьох онуків. Про свій вік не зізнається, але каже, що дітям уже за сорок. Говорить, що цими видами спорту почав займатися після 50-ти, коли діти вже виросли і з’явився час для себе.

“Побачив в Інтернеті, що катаються з крилом і почав сам шити. – Тобто, це крило ви зробили самі? – Сам перший зробив, буду іще краще робити, це тільки випробування ідуть. – У нас в Сумах є представники цього виду спорту? – Ні, такого іще немає. — А де ви креслення взяли цього крила? – Сам робив по фото, по відео”, — розповідає Микола Уваров.

На ковзанах та з вітрилом по озеру — пенсіонер із Сум опановує новий вид спорту

Нині, каже Микола Уваров, для освоєння скімбату на озері Чеха склалися ідеальні умови. Напередодні великих морозів був штиль без снігу і льодова поверхня застигла ідеально, — говорить спортсмен.

Микола Уваров каже, що зробив своє крило до ковзанів місяць тому. Вперше з ним вийшов на лід озера Чеха 20 грудня, але наступного дня пішло потепління і освоєння скімбату довелося відкласти.

На ковзанах та з вітрилом по озеру — пенсіонер із Сум опановує новий вид спорту

“Я раніше був спортсменом-льотчиком – планерист, авіаспорт – це моє, тому я знаю як це працює, думаю, що не важко буде”, — зізнається Микола Уваров.

Микола Уваров каже, що у цьому виді спорту поєднано дві стихії – лід і повітря. А авіапланеризмом він захопився ще бувши студентом, коли навчався на енергетика в теперішній столиці Казахстану — Астані. Рік вивчали теорію, потім стрибки з парашутом, і тільки після цього дозволили сісти за штурвал планера. Останні два курси в інституті, згадує пенсіонер, вже був інструктором. Говорить, що команда їхнього інституту займала друге місце на республіканських змаганнях. Тепер відчуття польоту йому дарує скімбат.

suspilne.media

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: