метизная компания

Олег Бояринцев: “Бокс на Сумщині має стати ще масовішим та успішнішим”

 Поділитися

Поділитися в

Інтерв’ю нового президента Федерації боксу Сумщини – про цілі, завдання та розвиток боксу рідної області, пише Федерація боксу України 

Нещодавно нового керівника отримала боксерська громада Сумської області. Одноголосним рішенням делегатів президентом Федерації боксу Сумщини обрано депутата обласної ради Олега Анатолійовича Бояринцева. Виконавчим директором обрали Юрія Шкромада, заступником виконавчого директора – Віталія Воловика, секретарем – Сергія Лисенка.

З призначенням нового очільника боксу Сумщини привітав президент Федерації боксу України Володимир Продивус: «Переконаний в тому, що Федерація боксу Сумської області суттєво додасть в розвитку та показниках здобутих медалей на провідних всеукраїнських та світовихзмаганнях з приходом на посаду президента Олега Бояринцева. Знаю особисто Олега Анатолійовича як професіонала своєї справи та людини, яка завжди доводить розпочате до логічного кінця та завжди була великим прихильником боксу. Переконаний також і в тому, що та команда однодумців, яка сформувала керівний склад Федерації, всіляко сприятиме розвитку боксу в регіоні. В черговий раз вітаю з призначенням. В добрий путь!».   

У бесіді з Олегом Бояринцевим ми обговорили його цілі та завдання на новій посаді, враження від обласного боксу та особисті симпатії в спорті.

– Олег Анатолійович, скажіть, будь ласка, які ваші враження від боксу Сумщини? У чому вбачаєте основні завдання Федерації боксу області?

-Наше найголовніше завдання – зробити бокс ще більш масовим видом спорту на Сумщини, а також ще більше дітей і підлітків залучити до занять ним. Цей вид спорту дає тим, хто ним займається, силу та витривалість, виховує у них дисципліну та колективізм. Отже, для нашого суспільства це дуже необхідна річ – і вона дуже корисна для виховання молоді.

Як зробити його більш масовим? Збільшити кількість секцій, які культивують бокс. Покращити їхню матеріально-технічну базу, осучаснити устаткування. Підвищити мотивацію у тренерів, які займаються з дітьми. Забезпечувати участь наших спортсменів у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, адже це дуже сприяє прогресу боксерів.

Наведу приклад: на чемпіонаті України з боксу, який проводився у Затоці, спортсмен із Сумщини – лебединець Денис Заплюсвічка – став чемпіоном у своїй ваговій категорії серед одноліток. Коли він наступного дня прийшов у школу, побачив, як змінилося до нього ставлення. З яким захопленням дивилися на нього товариші. Для них він власним прикладом довів, що можна своєю роботою, самовдосконаленням і розвитком вершити великі справи та досягати значних спортивних успіхів. Нема нічого неможливого, якщо до таланту додається працелюбність і можливість розвити свої навички.

– Ми з вами говорили про розширення географії боксу на Сумщині – появу нових секцій, залучення нових міст і сіл до спорту. А які населені пункти та райони відзначите як провідні в боксі області вже зараз?

– Із того, що я бачив раніше й аналізував для себе, це відразу кілька міст. Передовсім, Суми – обласний центр і найбільший населений пункт. Це Глухів – моє рідне місто, де бокс розвивають відразу кілька клубів, зокрема, й військово-патріотичний клуб «Мужність», почесним президентом якого я є. Це Охтирка, Лебедин, Ромни. Саме у цих містах бокс розвинений найбільше, але наша мрія і мета – щоб федерація боксу області посприяла тому, аби інші міста дотягнулися до такого рівня. А ці, де вже бокс розвивається добре, вийшли на нові висоти.

– Бокс Сумщини має багато славних імен, а широкому загалу найбільше відомий сьогодні уродженець Донбасу Тарас Шелестюк – призер Олімпіади, чемпіон світу з боксу, нині непереможний професіонал. Його резиденція – якраз Суми. Є хтось, хто підтягується до його рівня?

– Однозначно, наш край гордиться Шелестюком. Сумщина аплодувала його успіхам, а ті, хто зараз входить у бокс, також виховувалися на цих переможних традиціях. Так, стосовно нашої області – ви самі бачите, я наші представники в збірній серед молоді, боксери із Сумщини повертаються з медалями зі всеукраїнських турнірів. Впевнений, у них і в дорослому боксі будуть значні досягнення, а ми готові цьому сприяти.

– Ви маєте великий практичний досвід із сприяння молодіжному, юнацькому та дитячому спорту. Чи є надії, що обласна влада, депутатський корпус, незалежно від політичної належності, об’єднаються навколо боксу?

– Впевнений у цьому! На даний час, якщо брати співпрацю з обласною держадміністрацією чи обласною радою, то ніякі політичні лозунги не завадять у тому, щоб працювати на благо молоді та спорту. Приємно, що були приклади, коли ОДА та облрада, конкретно управління молоді й спорту, всі об’єднувалися й проводили гарні турніри й заходи.

– Ви – в спорті не новачок?

– Ясна річ, все життя для себе, для свого задоволення й здоров’я, займаюся спортом. Дуже люблю бокс та бойові єдиноборства – ми їх розвиваємо давно, адже клуб «Мужність» уже три десятиліття залучає молодь до фізкультури й здорового способу життя. Можу пограти в футбол з друзями. Та взагалі, вважаю, що кожен вид спорту може бути корисним і чомусь навчити навіть дорослу, сформовану людину – а що вже казати про юних!

Я добре знайомий зі спортивним активом Глухова, Путивля, Ямполя й так далі. Ми в клубі «Мужність» декілька десятиліть розвиваємо різні види спорту, не лише бокс, а й карате, рукопашний бій, маємо Федерацію військово-прикладних видів спорту. На останньому відкритому чемпіонаті Сумщини з боксу, де брали участь біля 200 учасників із Сумської, Київської, Чернігівської та Полтавської областей, ми втретє чи вчетверте проводили цей турнір у Глухові, до мене підійшли обласні тренери з боксу та попросили очолити федерацію. Я погодився, побачив з їхнього боку підтримку та бажання розвивати бокс, тож тепер освоююся в цій роботі й радий бачити, що є гарне поле для досягнень і прогресу.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: