метизная компания

Сумчанин установив три національні рекорди в гирьовому спорті

Рейтинг, Спорт | 08:02, 23.09.2020
 Поділитися

Поділитися в

Сумчанин тиждень тому встановив 3 національні рекорди в гирьовому спорті. Чоловік за власної ваги у 67 кілограмів підіймає однією рукою гирі трохи більші ніж 68 та 71 кілограми, а двома руками – майже 105 кілограмів.

Вправи на витривалість та силу – щодня, а спортзал 6 тричі на тиждень: такого режиму протягом останніх 6 років дотримується спортсмен-гирьовик та пауерліфтер – Денис Гончаров. У спорт, говорить, прийшов випадково.

“Мені в спадок дісталися три спортивні снаряди: три гирі вагою 16, 24 і 32 кілограми. В принципі з них і почалася моя спортивна кар’єра”, – говорить він.

На сьогодні Денис встановив 28 рекордів. З них 16 – у гирьовому спорті та 12 – у пауерліфтингу. Останні три рекорди зробив тиждень тому, на святкуванні 360-ї річниці заснування міста Тростянець.

“Першим підйомом було взяття в стійку методом виривання гирі, вагою 68 кілограмів і 600 грамів, і її підйом та присідання з утриманням снаряду над головою”, – сказав він.

Другим підйомом, за його словами, був підйом гирі довгим циклом лівою рукою.

“Вага снаряду – 71 кілограм і 800 грамів, що відповідало 106-ти, практично 107-ми відсоткам моєї особистої ваги тіла”, – додав спортсмен.

Третій рекорд – це покращений результат рекорду Дениса, який він зробив 2 роки тому на святкуванні Дня міста у Сумах. Тоді він підняв гирю, яка у півтора раза важча за його власну масу тіла. Нині він зміг підняти гирю, вагою 104 кг і 600 гр – а це ще на 2% більше.

Денис підіймає вагу, більшу, ніж він важить однією рукою. Тому це дуже серйозний рекорд. Такі рекорди робили і підіймали тільки наші пращури, як Іван Піддубний. Це дуже старий вид змагань”, говорить голова асоціації гирьового спорту Сумської області Віталій Хочин.

За його словами, в області професійно гирьовим спортом займаються 10 спортсменів, серед яких і Денис. Чоловік планує встановлювати нові рекорди. Наступним має стати підйом гирі однією рукою вагою 75 кг.

Суспільне

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: