метизная компания

Сумські біатлоністи виграли чемпіонат України

Спорт | 19:33, 3.02.2023
 Поділитися

Поділитися в

Сьогодні на базі “Західного реабілітаційно-спортивного центру” НКСІУ Чемпіонат України серед юніорів та юніорок продовжився естафетними гонками.

У хлопців боротьби за перемогу не вийшло. Команда Сумської області мала заздалегідь більш сильний та збалансований склад, і вже на першому етапі зусиллями Владислава Чихаря захопили впевнене лідерство. Надалі Сергій Супрун, Олександр Біланенко-мол. та Микола Грущак спокійно довели справу до премоги, вигравши у срібних призерів майже дві з половиною хвилини. Друге місце посіли кияни, третьою стала збірна Чернігівської області, повідомляє biathlon.com.ua.

Юніори. Естафета

1. Сумська обл.-1 (2 кола штрафу) 1:31:46,88

2. м.Київ-1 (4 кола штрафу) +2:26,36

3. Чернігівська обл. (3 кола штрафу) +3:30,85

У дівчат боротьба за перше місце була більш тривалою, хоча у підсумку відстань між переможцями та срібними призерами сягнула трьох хвилин. Але на п’єдесталі стояли ті ж самі команди, що і у юніорів, щоправда, в іншому порядку.

Після двох етапів лідерство із хвилинною перевагою захопила команда Сумської області, за яку два рівних потужних етапи провели Єва Мартиненко та Ксенія Приходько. Але надалі знов зіграв свою роль “фактор Чалик”. Дарина, яку можна назвати найкращою юніоркою цього чемпіонату, перехопила естафету у Інни Антоненко та Ганни Скрипко, і за один етап виграла три з половиною хвилини у Валерії Мартиненко, перевернувши ситуацію в гонці на 180 градусів!

Далі завданням 15-річної Варвари Калити було просто не програти надто багато старшій на рік Поліні Пуцко. Але чернігівчанка, попри два кола штрафу, ще додала 43 секунди до переваги своєї команди.

Юніорки. Естафета

1. Чернігівська обл. (2 кола штрафу) 1:21:52,10

2. Сумська обл.-1 (5 кіл штрафу) +2:55,72

3. м.Київ (1 коло штрафу) +3:50,01

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: