метизная компания

У Сумах школярі та студенти вихідними змагались на турнірі з кіберспорту

Спорт | 14:58, 17.05.2021
 Поділитися

Поділитися в

Обласний турнір з кіберспорту завершився вихідними в Сумах. Він відбувався у два етапи. Спочатку понад 300 учасників взяли участь у кваліфікаційних іграх, які організували в онлайн-режимі. У суботу та неділю вісім шкільних і дві студентські команди зустрілися в Конгрес-центрі Сумського держуніверситету для дводенного змагання Play-off, – інформує Суспільне.

“Я дуже багато часу проводжу, слідкуючи за матчами, граючи в кіберспортивні дисципліни. Для мене це спосіб відпочити, спосіб поспілкуватися з друзями. Це ігри, які об’єднують молоде покоління. Це гра, але граючи в неї, ти можеш розвивати свою моторику, реакцію та зосередженість”, – говорить учасник турніру Арсеній Білецький.

Ще один учасник турніру Владислав Башеник каже, що його любов до кіберспорту почалась гри Контр-страйк.

“Ще у дитинстві батько купив мені комп’ютер. Там була гра Контр-страйк. Для мене ця гра стала частиною життя. Я грав на вулиці й одразу, коли приходив з вулиці, сідав і десь до ночі грав”, – розповідає Владислав.

Організатори турніру – Сумський Державний університет та Федерація кіберспорту України.

“Зараз кіберспорт в Україні визнаний як офіційний вид спорту. Змагання проходять з різних дисциплін: Контр-страйк, Дота, Дота 2. Ми вирішили долучитися до цього і розвивати кіберспорт”, – розповідає викладач-асистент кафедри Економічної кібернетики СумДУ Олександр Кушнерьов.

Поки частина учасників грали в одній залі, в іншій за їхніми діями на екрані спостерігали інші кіберспортсмени та шанувальники гри “Контр-страйк”.

“Контр-страйк – це найбільш популярний шутер. Це командна гра. Одна команда складається з 5 гравців, інша також з 5. Одна команда грає за терористів, інша – за контр терористів. Напад і захист. Завдання нападу – закласти бомбу у двох локаціях або вбити гравців іншої команди. Завдання іншої команди – розмінувати цю бомбу або встигнути вбити всіх гравців нападу. Потім команди міняються”, – пояснює фахівець кафедри економічної кібернетики СумДУ Ілля Сафронов.

За підсумками двох змагальних днів переможцями шкільної ліги стала збірна Сумської класичної гімназії, у студентській лізі першість здобула збірна машинобудівного коледжу і фахового коледжу мистецтв і культури.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: