метизная компания

У Сумах відбулися змагання на Кубок президента обласної федерації кінного спорту

Спорт | 18:32, 13.07.2021
 Поділитися

Поділитися в

У Сумській кінній ДЮСШ проходили змагання на Кубок президента федерації кінного спорту Сумщини. Переможці турніру вибороли путівки на Кубок України з триборства, що відбудеться 22-25 липня у Жашкові, на Черкащині.

Про це повідомляє Сумська облрада.

У турнірі брали участь близько 70 учасників. Вони представляють Сумську кінну ДЮСШ та її відділення у Шостці і Стецьківці. Спортсмени, віком від 12 до 26 років змагалися у двох дисциплінах – виїздці та конкурі – подоланні перешкод. Директор закладу Євген Зюзь говорить, що рівень підготовки спортсменів високий, але змагання без спонсорської допомоги провести навряд чи вдалося б.

Учасники триденного турніру отримали свої нагороди у видах змагань і вікових групах: медалі, дипломи, та амуніцію для коней: хлисти, недоуздки, вальтрапи, попони. Кубок президента федерації кінного спорту Сумської області виборола Катерина Очкуренко.

Загалом, у Сумській кінній школі, яка має одні з кращих рейтингів в Україні, займаються 140 дітей. Тут виховано 5 абсолютних чемпіонів України з кінного спорту. За останній рік двоє вихованців отримали звання «Майстер спорту України».

У 2021 році на заклад виділено близько 8 млн грн, але потреба значно більша, адже йдеться і про закупку кормів для коней, і про оновлення матеріально-технічної бази. Вже підготовлено ряд проєктів на конкурс ДФРР, аби збудувати критий манеж, щоб спортсмени мали змогу тренуватись взимку, оскільки на даний час для цього немає умов.

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: