метизная компания

У Сумах вуличного продавця молока намагалися притягнути до відповідальності «за масові заходи»

Суспільство | 08:23, 24.03.2020
 Поділитися

Поділитися в

Відповідний протокол, який склали співробітники відділу Нацполіції, сьогодні, 23 березня, розглянув Ковпаківський районний суд міста Суми.

За інформацією речниці суду Вікторії Сиріциної, суд закрив провадження у даній справі у зв’язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення. За її інформацією, поліція склала протокол на жінку, що торгувала молоком з рук, за статтею 44-3 КУпАП– «порушення правил  щодо карантину людей». При цьому, за даними суду, поліція зазначила, що начебто продавчиня порушила підпункт 2 пункту 2 постанови КМУ№211 від 10 березня, яким заборонено «з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб». Суд вирішив, що такого порушення жінка не вчиняла, передає sumy.today.

Цією ж постановою КМУ, тільки підпунктом 3 пункту 2, передбачена заборона «роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту».

У відділі комунікації поліції області  коментарів з приводу того, чому до  продавчині молока застосували саме пункт про масові заходи, поки не надають. Усього, за інформацією речника Нацполіції в Сумській області Володимира Крупецьких, з початку карантину у Сумах склали 14 протоколів за порушення правил щодо карантину людей.

За інформацією речниць сумських судів, Зарічного і Ковпаківського районів, станом на 23 березня судді розглянули 5 протоколів, із них чотири справи закрили за відсутністю складу правопорушення (3 факти торгівля сигаретами у кіосках, один – вище згаданий —  продажу молока на вулиці); іще одну справу закрили за малозначністю (йдеться про торгівлю канцтоварами).

Если Вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

The Sumy Post в Telegram та Facebook. Цікаві й оперативні новини, фото, відео. Підписуйтесь на наші сторінки!

Суми – місто герой
comments powered by HyperComments

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: